Košík je prázdný

Kurzy na míru

MS Word - přeložení textu

Přeložení textu - MS Word

Pomocí systému Microsoft Office lze přeložit napsaný text do jiného jazyka, například frázi a odstavec či jednotlivá slova (pomocí nástroje Přeložit), nebo celý soubor.

Frázi, větu nebo odstavec lze přeložit mezi několika vybranými dvojicemi jazyků v následujících aplikacích systému Microsoft Office: Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, Visio a Word. Překlady se zobrazí v podokně Zdroje informací.

1. Pravým tlačítkem myši klikněte kdekoli v souboru a v místní nabídce vyberte příkaz Přeložit. Otevře se podokno Zdroje informací. Podokno Zdroje informací můžete zobrazit také tak, že kliknete na kartu Revize a potom kliknete na položku Zdroje informací ve skupině Kontrola pravopisu.

2. Pokud by se překlad neobjevil ihned, potom v podokně Zdroje informací klikněte v seznamu Všechny referenční publikace na položku Překlad.

3. Proveďte některou z následujících akcí:
• Chcete-li přeložit konkrétní slovo, stiskněte klávesu ALT a klikněte na dané slovo. Výsledky se zobrazí v podokně Zdroje informací v části Překlad.
• Jestliže chcete přeložit krátkou frázi, vyberte požadovaná slova, stiskněte klávesu ALT a poté klikněte na výběr. Výsledky se zobrazí v podokně Zdroje informací v části Překlad.
• Chcete-li přeložit slovo nebo frázi, zadejte je do pole Hledat a potom klikněte na tlačítko Spustit hledání.

a. Pokud používáte překladatelské služby poprvé, nainstalujte kliknutím na tlačítko OK dvojjazyčné slovníky a povolte překladatelskou službu v podokně Zdroje informací.
b. Také se můžete podívat, které dvojjazyčné slovníky a služby strojového překladu jste povolili, a to tak, že kliknete na odkaz Možnosti překladu v podokně Zdroje informací.
c. Chcete-li změnit jazyky používané pro překlad, vyberte v podokně Zdroje informací v části Překlad zdrojový a cílový jazyk překladu. Chcete-li například překládat z češtiny do hindštiny, klikněte v seznamu Z na možnost Čeština a v seznamu Do vyberte jazyk Hindština.
d. Jestliže chcete nastavit, které zdroje se mají pro překlad využívat, klikněte na možnost Možnosti překladu a vyberte požadované možnosti.